tradgardskreator

Projektledning & växtförmedling

Samordning är A och O.

Ett större anläggningsprojekt för en trädgård är ungefär som när man bygger hus. Det är mycket som ska samordnas med vartannat. Jord- och växtbeställningar, hantverkare och maskiner, eventuella bevattningssystem, bygglov med mera. Var får man fatt i växter i rätt storlek och när är det rätt tid för växtleverans?

Vill du ha hjälp med växtinköp och projektledningen av hela anläggandet, så kan du överlåta ansvaret på mig.


tradgardskreator

Trädgårdsritningar

Enkel skiss eller komplett ritning

Varje trädgård och varje projekt är unikt. För att kunna ge ett pris, behöver jag veta mer om just era önskemål. Jag kan erbjuda allt från enkla idéskisser till fullskaliga ritningar med 3D visualisering, markplaner samt projektledning av större uppdrag. Välkommen att kontakta mig så pratar vi igenom projektet och ni får en offert för det ni behöver hjälp med. Många gånger är den bästa starten att börja med ett idémöte, där vi bollar tankar och ni får förslag och idéer ihop med en grovskiss.

Skalenliga ritningar

I samarbete med Cavallins trädgårdsdesign tar jag fram skalenliga ritningar och illustrationsplaner som blir till underlag för anläggningsarbetet.

3D visualisering

I samarbete med Cavallins trädgårdsdesign kan jag erbjuda visualisering i form av 3D vyer som på ett verklighetstroget sätt visar hur miljön kommer att se ut.

Markplan

För beräkning av materialåtgång och för att få rätt jord och jorddjup krävs en markplan. Jag kan även vara behjälplig med planering av bevattning och belysning.


tradgardskreator

Trädgårdskreatör

Att få skapa med växter som verktyg, är en ynnest!
Varje plats och sammanhang är unikt. Där gäller det inte bara att fånga platsens själ utan också att ge växterna rätt förutsättningar för att frodas och blomstra.

För att lyckas handlar det mycket om att vara lyhörd och lyssna både till platsen och dess innehavare, kunna sina växter, veta vad som trivs var och vilka växter som fångar den stämning och stil som man vill skapa.

Stor eller liten, strikt, modern, naturlig eller romantisk? Trädgård kan se ut på väldigt många olika sätt, men gemensamt för alla är att en grundplan gör det så mycket enklare och snabbare att skapa den trädgård du drömmer om.

Kanske är du kunnig och duktig själv, men behöver lite ny inspiration och någon att bolla tankar med – då kan några timmars möte hemma i din trädgård vara bästa hjälpen. Eller vet du inte riktigt var du ska börja och vill ha mer utförliga hjälp med allt från planering, skalenliga ritningar och fullständiga växtlistor. Det finns alla nivåer och oändliga möjligheter.

Tjänster

Trädgårdskonsultationer & kurser

Kanske är du kunnig och duktig själv, men behöver lite ny inspiration och någon att bolla tankar med – då kan några timmars möte hemma i din trädgård vara bästa hjälpen.

Läs mer
Tjänster

Trädgårdsritningar

Stor eller liten, strikt, modern, naturlig eller romantisk? Trädgård kan se ut på väldigt många olika sätt, men gemensamt för alla är att en grundplan gör det så mycket enklare att skapa den trädgård du drömmer om.

Läs mer
Tjänster

Projektledning & växtförmedling

Vill du ha hjälp med växtinköp och projektledningen av hela anläggandet, så kan du överlåta ansvaret på mig.

Läs mer

tradgardskreator

Trädgårdskonsultationer & kurser

Bollplank & problemlösning

Vill du främst ha inspiration och bolla idéer? Är du trädgårdsintresserad, men känner att du kört fast? Då kan jag hjälpa dig att se trädgården med nya ögon.
Vi träffas hemma i din trädgård för två timmars konsultation. Vi resonerar om behov och hittar lösningar som passar trädgårdens förutsättningar och samtidigt uppfyller önskemålen.
Det kan vara problemlösningar inom nivåskillnader, växtval, former och rumsindelning som gör trädgården bättre. Rådgivningen är muntlig och sammanfattas kort i ett mail. Växtlistor eller skisser ingår inte - i den konsultationen är det fokus på det muntliga vid mötet på plats.

Pris 3.000 kr inkl moms.

Jag utgår från Växjö eller Karlshamn. En timmes bilväg tur och retur ingår i grundarvodet. Där utöver debiteras 450 kr/tim för restid och milersättning.

Trädgårdsplan grovskiss

Behöver du hjälp med att få struktur och skapa rumsindelning i din trädgård? Har du områden som är praktiskt problematiska och en utmaning som är svår att se kompletta lösningar för?
Kanske är du själv intresserad av växter och växtkombinationer men behöver nya idéer och inspiration för att komma vidare med din trädgård.
Har du köpt hus med en trädgård som helt behöver omstart eller byggt nytt hus måste börja på ruta noll med att anlägga trädgård?
Då kan det vara läge med mer omfattande konsultation, där vi gör en grovskiss på trädgårdens rumsligheter och funktioner. Vi hittar lösningar för utmanande nivåskillnader och ni får med er idéer och en ’moodboard’ med inspiration så att ni kommer vidare.
Vi träffas i trädgården för att gå igenom trädgårdens förutsättningar, era behov och önskningar. Jag tar fram en grovskiss och sätter ihop en ’moodboard’ med inspirerande bilder som passar stilen för er trädgård. Sen träffas vi på nytt i trädgården och går igenom förslag och rumsligheter på plats.

Pris: 9 500 kr plus moms

Jag utgår från Växjö eller Karlshamn. En timmes bilväg tur och retur ingår i grundarvodet. Där utöver debiteras 450 kr i timmen för restid och milersättning.

Föreläsningar inom trädgård

Vad vill just ni veta mer om? Att skapa i trädgård, grunderna i trädgårdsdesign eller utveckling av offentliga gröna miljöer?

Kontakta mig för dialog om ett upplägg som passar målgruppen och sammanhanget.